Client: Real Nature Sound Live
Services: Product design, branding

Product Design

Ruisende bossen, kabbelende rivieren, de golvende zee. Japanners noemen het geluid van de natuur ‘Matsukaze’: de wind in de pijnbomen (letterlijk). 

Het Japanse R-Live, Real Nature Sound Live, ontwikkelde een unieke set speakerboxen, programmeerbaar via tablet, die tegemoet komen aan de stijgende vraag naar zeer realistische natuurgeluiden voor huis, winkel, restaurant of kantoor. Deze geluiden, die anders verloren zouden gaan in de hedendaagse stad, volgen je biologische klok, het verloop van een dag, de seizoenen.

R-live vroeg Rotorgroup om het product in een mooi design te gieten. In hoofdzaak de akoestische eisen waren bepalend voor de pure vorm van deze set met twee boxen en versterker.

Een klare briefing, sprekende moodboards, grondige feedback en overtuigende, realistische rendering zorgden ervoor dat de afstand tussen klant en Rotorgroup niet het minste obstakel vormde in dit project.

Product design

Basic Branding

Rotorgroup tekent daarna ook voor de branding van dit systeem met een gesynchroniseerde soundwave als eenvoudig maar sterk beeldmerk.

De verpakking krijgt een simpele zwart-naturelle kleur met grafisch eucalyptusbloem-element. Datzelfde grafische element keert onder meer terug in de template voor de productfolder.

Branding